Laboratoř patologie společnosti Laboratoře AGEL a.s. v Novém Jičíně uspořádala již 9. ročník Meziregionálního sklíčkového semináře určeného pro patology - AGELLAB

Novinky

Laboratoř patologie společnosti Laboratoře AGEL a.s. v Novém Jičíně uspořádala již 9. ročník Meziregionálního sklíčkového semináře určeného pro patology

V pátek 6. října 2023 od 13:30 proběhl v prostorách Hotelu Praha v Novém Jičíně již 9. ročník oblíbeného Meziregionálního sklíčkového semináře. Tohoto tradičního odborného setkání se zúčastnilo téměř 50 lékařů, patologů z mnoha okolních zdravotnických zařízení.

Na přípravě odborné části semináře se aktivně podíleli kromě laboratoře patologie Nový Jičín, která je součástí sítě laboratoří AGELLAB, také odborníci z Ústavu klinické molekulární patologie Lékařské fakulty UP Olomouc a Fakultní nemocnice Olomouc. Odborným garantem semináře se stal prof. MUDr. Zdeněk Kolář, CSc.

Program semináře byl rozdělen do dvou ucelených odborných bloků přednášek, ve kterých patologové prezentovali zajímavé, diagnosticky náročné případy, se kterými se setkali v průběhu posledního roku. Spektrum prezentovaných případů bylo tradičně velmi široké od kožních lézí přes měkkotkáňové léze až po pitevní případ. Součástí programu byla tentokrát také návštěva Expozice Generála Laudona. 

Děkujeme všem účastníkům semináře, přednášejícím i sponzorům za účast a těšíme se na shledanou znovu za rok.