Máte zdravou prostatu? Laboratoře AGEL dávají pánům odpověď v rámci akce Movember zdarma na Moravě i v Čechách - AGELLAB

Novinky

Máte zdravou prostatu? Laboratoře AGEL dávají pánům odpověď v rámci akce Movember zdarma na Moravě i v Čechách

Laboratoře AGEL se v listopadu připojují k celosvětovému boji proti rakovině prostaty a varlat v rámci kampaně Movember. Až do konce měsíce mohou zájemci z řad pánské populace navštívit vybrané odběrové místo AGELLAB a požádat zdarma o vyšetření indexu zdraví prostaty.

„Včasné odhalení nemoci dá pacientovi zejména šanci na úplné vyléčení onemocnění,” připomíná na úvod hlavní účel preventivní akce doc. MUDr. David Vrána, Ph.D., vedoucí komplexního onkologického centra Nemocnice AGEL Nový Jičín. Jen v letošním roce zde více než 2100 mužů přišlo za lékaři s novotvarem či hyperplazií prostaty a v předchozích dvou letech konečné číslo přešlo vždy hranici 3 tisíc pacientů. „Po nemelanomových kožních nádorech jde jednoznačně o nejčastější nádorové onemocnění u mužů. Nádory prostaty postihují zejména starší ročníky, nicméně ani u mladší skupiny nejsou výjimkou,” upozorňuje expert na onkologickou léčbu.

„Nabídkou vyšetření indexu zdraví prostaty se Laboratoře AGEL už podruhé připojují k celosvětové akci zaměřené na včasné odhalení a prevenci tohoto onemocnění. V roce 2019 naše odběrová místa poprvé navštívilo téměř 2000 mužů. Věříme, že i letošní ročník pomůže včas odhalit příznaky rakoviny prostaty, což je nezbytný předpoklad úspěšného léčení,” říká Ing. Jana Veličková, marketingová manažerka společnosti Laboratoře AGEL a.s.

Preventivní vyšetření je možné zdarma bez objednání absolvovat do 30. listopadu, není se třeba na něho předem objednat a laboratoře jej poskytují bez lékařského doporučení. Zájemcům bude pouze odebrán vzorek krve ke stanovení všech potřebných hodnot.

Vyšetření je nabízeno v následujících odběrových místech sítě AGELLAB: Nový Jičín – Poliklinika AGEL, Nemocnice AGEL Nový Jičín, Kopřivnice, Bílovec, Studénka, Prostějov, Šternberk, Olomouc: Poliklinika AGEL, Praha: Poliklinika AGEL Italská, Plzeň: Poliklinika AGEL, Ostrava: Hornická poliklinika, Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice, Nemocnice AGEL Podhorská Bruntál, Nemocnice AGEL Český Těšín, Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí, Nemocnice AGEL Valašské Meziříčí. Veškeré informace jsou k dispozici na www.agellab.cz.