Hlídat si své zdraví i kondici pomáhají zájemcům specializovaná vyšetření v síti laboratoří AGELLAB - AGELLAB

Novinky

Hlídat si své zdraví i kondici pomáhají zájemcům specializovaná vyšetření v síti laboratoří AGELLAB

Na 7. dubna tradičně připadá Světový den zdraví, tedy toho nejcennějšího, co máme. Aby člověk předcházel zdravotním problémům, je nesmírně důležité myslet na prevenci, která může mít mnoho podob. Mezi ně bezesporu patří špičková vyšetření v síti laboratoří AGELLAB, díky kterým odborníci dokážou zjistit nejen aktuální kondici organismu člověka, ale i jeho sklony k vážným nemocem.

Prevence je v životě nesmírně důležitá, neměla by se proto v žádném případě podceňovat. Můžeme tím předejít vážnějším onemocněním, jako jsou např. cukrovka, infarkt myokardu, mozková mrtvice, onemocnění ledvin, jater a tlustého střeva. Věkovou hranící, od kdy by si měl i zdravý člověk více hlídat své tělo, je 30 let, proto nabízí oddělení biochemie a hematologie společnosti Laboratoře AGEL speciální balíčky vyšetření Zdraví 30+.

„Balíček vyšetření zkontroluje všechny důležité parametry fungování lidského těla. Je speciálně vyladěný pro ženský nebo mužský organismus. Vyšetření odpoví na otázku, v jaké formě se organismus nachází a pomáhá tak předcházet vážnějším onemocněním,“ informuje Mgr. Ivana Kubalová, odborný garant za biochemii, vedoucí laboratoře klinické biochemie Laboratoře AGEL.

„Vyšetření zájemci ukáže, zda netrpí skrytou chorobou nebo zánětlivým onemocněním, odhalí alergii, nedostatek minerálů, řídnutí kostí, infekční nemoci. Získá informaci o stavu jater a žlučových test, zjistí hladinu cholesterolu, dostanete informaci o stavu ledvin,” uvádí Laboratoře AGEL s tím, že k samotnému vyšetření je třeba pouze malý vzorek krve a ranní moč.

Komplexní vyšetření ZDRAVÍ 30+ pro muže i ženy je možné za necelou tisícovku absolvovat v Laboratořích AGEL v Brně a Novém Jičíně, veškeré informace jsou k dispozici na webových stránkách AGELLAB vysetreni.agellab.cz.

V nabídce jsou zde i další specializovaná vyšetření, které lze v rámci prevence absolvovat. Jedním z nich je komplexní vyšetření dědičných nádorových predispozic, které je vhodné zejména pro zájemce, u kterých se nádorové onemocnění opakovaně vyskytlo v rodině. „Vyšetření spočívá v analýze genů predisponujících k nádorům prsu, vaječníků, střeva, ale i řady dalších velmi vzácných nádorů nebo nádorových syndromů. Pro klinické účely analyzujeme 55 různých genů,“ popisuje MUDr. Věra Krutílková, klinický genetik Laboratoří AGEL. Podle statistik každý třetí Čech během svého života onemocní rakovinou, která zároveň představuje druhou nejčastější příčinu úmrtí u nás. V pěti až deseti procentech případů přitom vzniká nádorové onemocnění na základě vrozené dispozice, kterou lze s předstihem zjistit právě díky komplexnímu vyšetření dědičných nádorových predispozic.