Nová multiplexová metoda stanovení specifických IgG protilátek proti 287 potravinám - AGELLAB

Novinky

Nová multiplexová metoda stanovení specifických IgG protilátek proti 287 potravinám

Senzitivita na potraviny (často „omylem“ nazývána intolerancí) představuje v populaci nejčastější příčinu problémů se zažíváním. Jedná se o reakci imunitního systému na potravinový antigen tvorbou imunoglobulinů typu IgG.

Senzitivita na potraviny se může týkat lidí v každém věku. Na rozdíl od alergie se zdravotní problémy po konzumaci dané potraviny dostavují později, v řádu dnů až týdnů. Mezi nejčastější projevy patří průjem, zácpa, pálení žáhy, nadýmání, pocit plnosti. Kromě trávicích potíží mohou být doprovodným jevem zvýšené nežádoucí citlivosti na potraviny i migrény a další neurologické problémy, deprese či kožní problémy.

Nejpravděpodobnější příčinou senzitivity na určité potraviny může být zvýšená propustnost střevní sliznice společně s narušenou střevní mikroflórou, kdy se do mimostřevního prostoru dostávají nežádoucí fragmenty z potravin. Reakcí organismu je tvorba specifických protilátek typu IgG, které můžeme detekovat laboratorním vyšetřením z periferní krve.

Obecně platí, že zažívací a s tím související další zdravotní potíže lze výrazně omezit správnou životosprávou a eliminací problémové potraviny z jídelníčku. U senzitivity na potraviny je většinou toto omezení dočasné.

Nově AGELLAB nabízí vyšetření specifických IgG protilátek (IgG podtřídy 1-4) proti 287 potravinovým antigenům ze 13 zdrojů (viz níže) multiplexovou metodou na nanočásticích.

Vyšetření není hrazeno ze zdravotního pojištění, je určeno pouze pro samoplátce.

Pokud Vás vyšetření zaujalo a chtěli byste se o něm dozvědět více, stáhněte si náš leták: